At skrotte skrot kan være svært nu om dage!

04 januar 2020 Anders_Lundtang_Hansen

Skrot kan jo komme i mange forskellige størrelsesordener, hvor man kan tale om alt fra skrotbiler i Holstebro til de små dimser og dingenoter, som man skal smide ud i skraldet eller stille til storskrald.

Den første del med skrotbiler skal man nok have en autoophugger til at tage sig af, eller man kan forsøge at sælge den som – netop – skrot, hvoraf andre måske har noget at bruge de mindre bestanddele til eller bare noget af det i det mindste.

Men selv skrot som jern og metal, som man også finder i skrotbiler, kan man også finde i de normale husholdninger, og selv her kan det være svært at finde ud af, hvad man skal gøre med det.

For de moderne affaldssorteringer kan være svære at regne ud for de fleste, for der findes efterhånden ikke så mange kommuner tilbage, hvor man ikke i hvert fald sortere bare en smule, så sådan noget skrot, der måske kommer fra skrotbiler, ikke skal ud sammen med restaffaldet.

Mange kommuner herhjemme vælger også at indføre endnu mere specifikke sorteringsmetoder, så man kan ende med virkelig ihærdigt at skulle findele ens affald, og det kan blive virkelig svært at regne ud, hvordan man gør det bedst muligt.

Godt nok er der anvisninger til den slags, men ofte er de bare grove beskrivelser eller piktogrammer over, hvad man skal gøre med overordnede ting.

Men hvis man nu vitterligt står med noget, som tidligere har tilhørt sådan en skrotbil i Holstebro, så er man sjældent så heldig, at dette står beskrevet ved affaldssorteringen.

I sådan en situation må man ofte ty til at spørge andre til råds på nettet, der måske bor i samme kommune, eller man kan skrive til selve kommunekontoret, der tager sig af affaldssorteringen, så man kan få et specifikt svar, der kan hjælpe en med få svaret.

Flere Nyheder