Crosshjelme SKAL man bare bruge!

23 september 2020 Anders_Lundtang_Hansen

Kan du huske, da du var lille, og din mor var efter dig med, at du skulle huske at have cykelhjelm på, men du gad bare ikke se så dum ud, selvom du selv og din mor forsøgte at pynte hjelmen, så den så sej ud.

Hun prøvede også med knæ- og albuebeskyttere, men dem var du heller ikke meget for. Det værste var den “væltekyse”, som du var sikker på, at de andre ville drille dig med i skolen, når du dukkede op.

Som ung føler man sig jo også udødelig, og du var da virkelig god til at cykle. Du kunne holde balancen og ligefrem lave tricks. Det var kun tumper, der væltede på deres cykel.

Selv hvis du blev præsenteret for ulykker, hvor en cykelhjelm kunne have gjort en forskel, så havde du den opfattelse, at den slags ikke ville overgå dig.

Brug altid den crosshjelm

Senere er du så blevet så god til at cykle, at der gerne skulle motor på, faktisk er du blevet så god til det med de to hjul, at du nu kører motorcross, og her skal man have crosshjelme på.

Man ser ikke en rytter uden, og vedkommende ville end ikke få lov til at køre fra start, hvis man ikke havde denne reglementeret beskyttelse på.

Og du bærer den troligt, for med tiden har du set venner og løbsdeltagere, der er kommet svært til skade, men klarede den, fordi de havde hjelm på.

Du har også hørt om halsbrækkende stunts, der endte galt, og så sad hjelmen ikke ordentlig på. Vedkommende er her ikke i dag.

Derfor har du fået den største respekt for den slags hjelme, og du er selv efter dine børn, når de skal cykle, at de skal huske, ja, faktisk SKAL de tage deres cykelhjelm på, når de cykler nogle steder.

Flere Nyheder