Der findes mange forskellige former for cykler

25 februar 2020 Anders_Lundtang_Hansen
Der findes mange forskellige former for cykler

Tidligere var man ret så nødsaget til at benytte sig af den ene eller måske for udgaver af en cykel, som man kunne købe i en af de mange cykelforretninger, der lå i ens landsby eller nærområde.

Enhver by med respekt for sig selv havde en cykelhandler, for det var lidt for en dansker at være nøgen, hvis man ikke ejede en cykel, som hvis en herre gik rundt uden hat – og sådan med cyklerne har vi det jo stadig.

Det er jo barnelærdom, at vi skal lære at cykle, som vores forældre er forpligtet til næsten endnu mere, end man håber, de gider træne fodboldholdet for ens unger senere.

Du kender det jo med, at man får en pind bagefter ens cykel, når man er klar til at cykle uden støttehjul, og langsomt, men sikkert, finder man balancen, og så kan man cykle helt uden, at en voksen holder fast i stangen bagpå!

Endnu i gamle dage gik cykler også i arv, fordi man blandt andet ikke havde så mange penge at gøre godt med, og så var det jo en smart måde at genbruge tingene på, som man kunne lære noget af i dag, hvor man lever i et mere brug og smid væk-samfund.

Dengang brugte man tingene, indtil de var gået helt i stykker, og så omdannede man dem til noget andet.

Men det kunne være pinligt som drenge at arve ens søsters cykel, der jo nok var en damecykel, og selvom vi lever i en tid, hvor man langsomt begynder at udviske den snak om kønnene, så findes der tydeligvis stadig herre- og damecykler.

Men dette er blot ét eksempel, for der findes også ladcykler, sofacykler, mountainbikes, motionscykler og endnu flere.

Kan du komme på flere typer af cykler, som man både bruger på vejene, til træning og genoptræning?

Trænger du til en ny jernhest? Så køb cykel på Nørrebro.

Flere Nyheder