Få dit autoværksted til at godkende din nye brugte bil

05 november 2020 Lotte Hindsberg

Går du med planer om at købe en ny brugt bil, er der flere ting, du med fordel kan gøre for at få en bedre bil, inden du underskriver købsaftalen.

Start med at undersøge hvad der er skrevet om bilen. Er nuværende og tidligere ejere glade for bilen og vil de anbefale den. Hvilke steder på bilen går typisk i stykker og er det dyrt at få repareret. Det kan hurtigt blive dyrt i mekanikerregning og reservedele hvis du vælger den forkerte bil. 

Når du har fundet den bil du gerne vil købe, kan du med fordel få din automekaniker til at gennemgå den og finder han nye fejl, skal de enten udbedres eller også skal du have et nedslag i prisen. Det kunne f.eks. være https://www.farvergaardensauto.dk/ der undersøgte din bil. FDM har lavet en undersøgelse at en mekaniker i gennemsnit finder en 6-8 fejl ved en gennemgang.

Hvad er totaltomkostningerne?

Udover standen på den brugte bil og købssummen, er det vigtigt at undersøge hvad bilen koster i benzin, grønne afgifter og vægtafgift. 

Hvor meget kører bilen på literen. Det kan hurtigt blive dyrt at købe en billig benzinsluger. Det samme gælder de grønne afgifter og vægtafgiften. Som udgangspunkt er en ældre bil dyrere i afgifter end nyere. Især den grønne kan koste mange penge.

Du skal også medregne med flere reparationsregninger i dit budget. Jo ældre og billigere bil jo større budget skal du som udgangspunkt regne med. Ofte kan det bedre betale sig at købe en nyere og lidt dyrere bil i stedet.

Tjek også bilens servicebog. Hvis bilen har været til service regelmæssigt, vil det ofte betyde at bilens ejer har passet godt på den og det er en vedligeholdt bil, som blandt andet har fået skiftet olie, så den gamle olie ikke har slidt på bilens motor.

Flere Nyheder