Forruder og den magiske tape

06 juli 2020 Lotte Hindsberg

De fleste bilister har oplevet at få et stenslag på forruden. Det er noget af det mest frusterende, især også fordi det ikke har noget at gøre med hvor god man er som bilist. Udover at holde afstand til andre bilister, hvis der ligger sten på vejen, er der heller ikke meget man selv kan gøre for at undgå det. 

Men når og ikke hvis uheldet er ude, er der til gengæld noget man kan gøre for at mindske mulighederne for at et stenslag udvikler sig og det ikke er muligt at få ruden repareret, men i stedet skal udskiftes.

Det er her det magiske tape kommer ind. Det er en god ide at sætte et stykke tape over revnen. Det mindsker revnens muligheder for at blive større og du kan forsætte stille og roligt indtil du kan komme til et autoværksted og få undersøgt skaden. Det kan f.eks. være https://slothsauto.dk/vaerksted.

Få repareret forruden

Det er langt hurtigere, nemmere og billigere at få en forrude repareret end udskiftet. Omkring 20 minutter tager det at få forruden lavet. Det er kun muligt såfremt at revnen ikke er større end en 2 kr. Er revnen større skal forruden udskiftes. Det tager 1-2 dage hvis der først skal hentes en rude hjem.

Husk at sikre dig at det er en original reservedel der bruges da det ellers kan mindske bilens værdi og du kan få svære ved at sælge bilen. Det er også en god ide lige at tjekke din bilforsikring. Mange forsikringer dækker stenslag men ikke dem alle.

En rude repareres ved at den først gøres helt ren, inden der kommer lim ned i revnen ved hjælp af et vakuumværktøj og efterfølgende får limen UV varme, så det tørre hurtigt. Det har også den fordel, at overskydende lim fjernes og ruden efterlades så god som ny. 

Flere Nyheder