Guide: Sådan skrotter du din bil

27 februar 2020 camilla_skoett

Fra 1. januar 2020 er skrotningsordningen gjort digital, og det betyder, at du skal forberede dig online, inden du henvender dig hos autoophuggeren. Læs med, og find ud af, hvad du skal gøre.

Det er hurtigt og let at anmelde en bil til skrotning, og det eneste du skal have til rådighed er internetadgang og dit registreringsnummer. Den administrative del af skrotningen foregår online, og selve skrotningsgodtgørelsen – eller skrotpræmien som den også omtales – bliver udbetalt direkte til din NemKonto.

Sådan gør du:

1) Log på borger.dk

2) Vælg bil

3) Vælg autoophugger

4) Indsend skrotningsansøgningen

5) Aflever bilen hos en godkendt autoophugger

6) Afmeld bilens nummerplader

7) Vent på din skrotningsattest i e-Boks

8) Modtag skrotningsgodtgørelse på din NemKonto.

Er du usikker på, hvordan du skal gribe det hele an, kan du tage dit NemID med ud til autoophuggeren, og så hjælper vedkommende dig med at gennemføre den digitale del af skrotningen.

 

 

Miljørigtig skrotning

Det er altid en god idé at vælge en autoophugger, der er godkendt til at foretage miljørigtig skrotning. Ved du ikke, hvordan du skal finde én, kan du for eksempel skrive “skrotbiler i Nordsjælland” – det gjorde undertegnede, da min bil ikke længere kunne klare mosten.

Valget faldt på Kroghs Autogenbrug, der er kendt for at være Nordsjællands største autoophugger, og som er ISO 14001 miljøgodkendt. Ejeren hjalp med at få alt det formelle på plads, og det var hurtigt, let og ganske ligetil, og efterfølgende lå skrotningsattesten hurtigt i min indbakke.

 

Hvor høj er skrotpræmien?

Den såkaldt skrotpræmie afhænger af biltype, årgang og brændstof, og det er ikke alle biler, der tildeles en præmie. Er din bil en del af puljen, kan du regne med at modtage mellem 2.200 og 5.000 kr. på din NemKonto, når bilen er skrottet og nummerpladerne afmeldt. Er du i tvivl, så opsøg en autoophugger og få et par gode råd med på vejen.

Flere Nyheder