Værd at vide om køb af brugt bil

26 november 2020 Lotte Hindsberg

At købe en brugt bil er altid forbundet med en risiko, især hvis det er en ældre model. Derfor er det vigtigt at bruge tid på at finde den rigtige. Har du kendskab til, hvad du skal undersøge, når du kigger på bilen, er det selvfølgelig nemmere. Hvis du kun ved, hvordan du kører fra a til b, anbefales det, at du køber en bil hos en brugtvognsforhandler. Det kan f.eks. være en brugtvognsforhandler i Grindsted.

Fordelen ved at købe en brugt bil hos en forhandler er at der er 2 års reklamationsret. Det er der ikke, hvis du køber hos en privat sælger.

Kør en lang tur i det blå

Når du skal undersøge en bil skal du sørge for at køre en lang tur i bilen. På omkring en halv time. Det giver dig tid til at lære bilen at kende og lytte efter om der er mislyde. Er du  i tvivl om bilen er i god stand, skal du køre bilen til en mekaniker og bede værkstedet om at gennemgå bilen. Ofte finder de 6-8 fejl som ikke er oplyst. Det er fejl der, enten skal udbedres eller også resulteret i et prisnedslag. Når du prøvekører bilen skal du både på motorvejen og en tur rundt i byen.

Læs og lær

Inden du overhoved besøger en sælger, kan du med fordel starte med at læse om den bil du overvejer at købe.

Hvad siger andre ejere om bilen. Har de været glade og tilfredse. Vil de anbefale den bil til andre eller vil de sige hold jer væk. Hvilke ting i bilen gå ofte i stykker og er det dyrt at få repareret. Hvis det sidste er tilfældet skal det afspejle i købsprisen. Som udgangspunkt bør du holde dig fra biler, der er dyre i reservedele og mekaniker. 

Flere Nyheder